Két lisztkeveréket használtam fel ehhez a kenyérhez, a végeredmény pedig engem a rozskenyérre emlékeztetett, amit régen nagyon szerettem. Puha, jó állagú, még napokkal később sem igazán morzsálódik.

Hozzávalók:

250 g Tesco Free From gluténmentes sütőkeverék többmagvas kenyér készítéséhez
250 g Glutenix gluténmentes fehérkenyér sütőkeverék
20 g élesztő
500 ml langyos víz
1 tk cukor
3 tk só
2 ek olaj
20 g friss élesztő

Azzal kezdeném, hogy ebben a Glutenix keverékben gluténmentes búzakeményítő van. Azonban hiába mentes, a lisztérzékenyek kis százalékánál ennek az elfogyasztása is tüneteket okozhat. Hogy miért használják mégis? Mert sokkal jobb állagú pékárut lehet vele készíteni.

Keverjük el a száraz hozzávalókat – a belemorzsolt élesztővel együtt! – majd adjuk hozzá a nedveseket is. Dolgozzuk össze, majd tegyük olajjal kent, rizsliszttel szórt formába, vagy bagett készítőbe, amit még kenni sem kell. Én most 4 mini bagettet és egy kisebb bucit készítettem belőle.

Hagyjuk kelni 45 percig, majd süssük 180 fokon készre.


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/05/barnakenyer-3-1024x742.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/05/barnakenyer-3-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárukenyerKét lisztkeveréket használtam fel ehhez a kenyérhez, a végeredmény pedig engem a rozskenyérre emlékeztetett, amit régen nagyon szerettem. Puha, jó állagú, még napokkal később sem igazán morzsálódik. Hozzávalók: 250 g Tesco Free From gluténmentes sütőkeverék többmagvas kenyér készítéséhez 250 g Glutenix gluténmentes fehérkenyér sütőkeverék 20 g élesztő 500 ml langyos víz 1 tk cukor 3 tk...Gasztronómia, életmód és ami még belefér