Gyors, finom ízekkel teli és még egészséges is. Sok nemzet készít ilyesmit, ennyien egyszerre biztos nem tévedhetünk.

Hozzávalók:

1 padlizsán
1 kápia paprika
1 kisebb hagyma
1-3 evőkanál majonéz
só, bors

A padlizsánt és a paprikát mossuk be és úgy ahogy vannak tegyük a sütőbe. Én most kis grillbe pakoltam, 180 fokra, a padlizsánt előtte szúrjuk meg itt-ott, hogy ne robbanjon fel. Igen, olyat is tud. Időnként megforgatva sütöttem addig, amíg pirulni nem kezdett a héjuk és érezhetően megpirultak. A paprika előbb lett kész.

Még forrón lehúztam a héjukat, a paprika magját kidobtam, majd a hagymával együtt pürésítettem egy rúdmixer segítségével. (Ha felvágásnál jövünk rá, hogy a padlizsán közepe mégsem sült át, hámozva és néhány részre vágva toljuk még vissza kicsit a sütőbe.) Szórtam bele sót, borsot, nyomtam bele némi majonézt és jól lehűtve, mártogatós krémként tálaltam.



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/09/padlizsánkrém-1-1024x734.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/09/padlizsánkrém-1-250x250.jpgAntal Viktóriaelőétel, leves, salátakápia,majonéz,padlizsán,paprikaGyors, finom ízekkel teli és még egészséges is. Sok nemzet készít ilyesmit, ennyien egyszerre biztos nem tévedhetünk. Hozzávalók: 1 padlizsán 1 kápia paprika 1 kisebb hagyma 1-3 evőkanál majonéz só, bors A padlizsánt és a paprikát mossuk be és úgy ahogy vannak tegyük a sütőbe. Én most kis grillbe pakoltam, 180 fokra, a padlizsánt előtte szúrjuk...Gasztronómia, életmód és ami még belefér