Szeretem a langallót, ami más néven kenyérlángos vagy tökipompos, viszont most nem volt hangulatom saját magam sütni (de ha szeretnétek, receptért katt IDE). Gondoltam csinálok egy kissé “fakóbb” másolatot simán, kenyérrel, de végül is kiderült, hogy nagyon is élénk lett ez a másolat.
Hozzávalók:
kenyér (vagy félbevágott zsemle, kifli stb)
tejföl
fokhagyma
lila hagyma
húsos füstölt szalonna
reszelni való sajt
só, bors
Készítsük elő a hozzávalókat: a szalonnát vágjuk csíkokra, a hagymát nagyobb darabokra/csíkokra, a fokhagymát pedig zúzzuk össze (vagy reszeljük le) és némi sóval, borssal keverjük a tejfölhöz. Ja, a sajtról se feledkezzek meg, azt reszeljük le.
A kenyérszeleteket kenjük meg a fokhagymás tejföllel, szórjuk rá a sajtot és művészien (értsd: ahogy sikerül) dobáljuk rá a szalonnát és a hagymát. Tegyük a sütőbe – akár légkeverésre is, ahogy tetszik – és 180-200 fok körül süssük készre.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!