Melles-májas, jóasszony módra

Melles-májas, jóasszony módra

 

Lehet, hogy a melles-combos jóasszony jobb cím lett volna, de comb helyett máj van benne és amúgy sem tiroli hegyekben játszódó felnőtt film forgatókönyvet, hanem receptet fogok leírni, ezt előre szeretném leszögezni.

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell (na jó, lehet comb filé is, pulya is akár, miért is ne?)

0,5 kg csirkemáj (lehet kacsa, pulyka, liba is)
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
1 kisebb kápia paprika (vagy kaliforniai)
4-6 koktél paradicsom (vagy egy nagy átlagos)
1 nagy fej hagyma
só, bors, majoranna

A jóasszony módrá-hoz elvileg kellene füstölt húsos szalonna is, de elfogyott, ami nálunk ritkaság, többnyire lapul a hűtőmben mindig egy darabka, most azonban nem volt. Ha nektek van, bátran vágjatok belőle csíkokat és először azt süssétek ki, majd arra dobjátok rá a felszeletelt hagymát. Viszont én most olajon pároltam üvegesre, azaz áttetszően fényesre, majd hozzáadtam a csíkokra vágott húst.

Együtt szépen megpirítottam, ezt követően adtam hozzá a paprikát, a paradicsomot és zöldborsót, majd némi vízzel – illetve sóval, borssal, majorannával (majdnem kihagytam a leírásból) – szépen párolni kezdtem. Amikor a borsó csaknem megpuhult, akkor csatlakoztattam a csapathoz a felszeletelt májat és gombát. Együtt szépen készre főztem, pároltam az egészet, amihez most már csak néhány perc kellett. Akkor jó, ha a végén marad némi szaft, de azért nem úszik az egész a lében. Rövid lé, azt hiszem valahogy így hívják. Ha nem, én akkor is így fogom ezentúl, fogadjátok el.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE! Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420