Egy egyszerűen elkészíthető receptből készítettem bagettet, ez egyfajta alap nálam, amit néha variálni szoktam. Teszek bele például magokat, a víz egy részét helyettesítem joghurttal vagy kefirrel, adok hozzá olajbogyót, teszek bele sajtot – vagy csak a tetejére reszelek – tehát ahogy éppen hangulatom és alapanyagom van hozzá.

Hozzávalók:

200 g Nutri Free Mix Per Pane liszt
1 ek tápióka keményítő (vagy +1 ek liszt)
1 ek útifűmaghéj (vagy +2 ek liszt)
1 ek olaj
1 kk só
1 csipet cukor
10 g friss élesztő
220 ml víz

Ahogy már többször írtam, a tápióka és az útifűmaghéj elhagyható, de nem érdemes, mivel sokkal jobb állaga lesz tőle a kenyérnek, tovább eltartható, ráadásul egészséges állományjavítók, nincs bennük semmi természetellenes.

Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, belemorzsolva az élesztőt is, majd adjuk hozzá a nedveseket. Keverjük jól el géppel vagy kézzel. A bagett formát kiolajoztam és bár állítólag nincs rá szükség, egy kicsit megszórtam rizsliszttel is. Biztos, ami biztos: ne ragadjon bele. (Nem ragadt.)

Olajos kézzel megformáztam a bagetteket, majd hagytam kelni kb. háromnegyed óráig, utána pedig 180 fokos sütőben kívül ropogósra, belül jó puhára sütöttem őket.


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/01/bagett-1-1024x591.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/01/bagett-1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárubagett,kenyerEgy egyszerűen elkészíthető receptből készítettem bagettet, ez egyfajta alap nálam, amit néha variálni szoktam. Teszek bele például magokat, a víz egy részét helyettesítem joghurttal vagy kefirrel, adok hozzá olajbogyót, teszek bele sajtot - vagy csak a tetejére reszelek - tehát ahogy éppen hangulatom és alapanyagom van hozzá. Hozzávalók: 200 g Nutri...Gasztronómia, életmód és ami még belefér