A bő olajban sütött a rántott karfiolt elő szokás főzni – vagy párolni – panírozás előtt, azonban, ha sütőben sütjük, akkor ezt a lépést megspórolhatjuk. Ráadásul a végeredmény szinte puhább lesz, mint a hagyományos változatnál!

Gondolom nem csak én bambulom el időnként az előfőzési folyamatot, hanem mással is előfordult már, hogy sokáig hagyta a vízben és mire kihorgászta, bizony puhább lett, mint kellett volna. Ez főleg akkor tud bosszantó lenni, amikor nekiállunk panírozni és bármennyire óvatosak vagyunk, apró darabokra hullanak a karfiolrózsák.

A sütőben sütős módszerrel ezzel szemben nincs ilyen probléma, időt, energiát és sokszor felesleges bosszankodást is spórolhatunk vele.Szépen, nyersen feldaraboljuk a jól megmosott karfiolt, besózzuk és már mehet is a panírba!

Gluténmentesen sokféle módon bundázhatunk, korábban már össze is szedtem 36 féle változatot. Válasszuk ki a nekünk tetszőt, alkalmazzuk, majd tegyük olajjal kikent sütőpapírra. Kenegessük be óvatosan a panírt is minden oldalon, majd 180 fokon mehet a sütőbe. Kívül ropog majd, belül pedig vaj puha lesz!

 

http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/01/karfiol-1-1024x623.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/01/karfiol-1-250x250.jpgAntal Viktóriafőételkarfiol,rantott A bő olajban sütött a rántott karfiolt elő szokás főzni - vagy párolni - panírozás előtt, azonban, ha sütőben sütjük, akkor ezt a lépést megspórolhatjuk. Ráadásul a végeredmény szinte puhább lesz, mint a hagyományos változatnál! Gondolom nem csak én bambulom el időnként az előfőzési folyamatot, hanem mással is előfordult már,...Gasztronómia, életmód és ami még belefér