Nutellás muffin örvény

Nutellás muffin örvény

Ezt a roppant egyszerűen elkészíthető, bögrés receptet egy amerikai blogger anyuka oldalán találtam, és miután megtetszett, elkészítettem. Imádom a nutellát. Mondtam már?



Hozzávalók (kb. 6 db muffinhoz, 3 decis bögrével mérve):

1,5 bögre liszt (én gluténmentes Schar C-t használtam, hogy gluténmentes legyen)
3/4 bögre cukor (én ehelyett édesítőt tettem bele)
2 teáskanál sütőpor
1 csipet (kb. fél kávéskanál) só
1/3 bögre olaj
1 tojás
1/3 bögre tej
vanília (ez nem szerepelt az eredeti receptben)
+6-12 teáskanál nutella, amit a végén pottyantunk a tésztába



Kezdjük azzal, hogy én a fenti mennyiség dupláját kevertem be, tehát a fotókon ez látható. Ezt csak azért írtam le, hogy ne legyen zavar a gépezetben. Most már nincs. Ugye? Igen. Akkor jó, részemről megnyugodtam. Szóval, tegyük az összes hozzávalót egy tálba (kivéve a nutellát) és keverjük ki. Olajozzuk ki a muffin formát (vagy tegyünk bele muffin papírokat olaj helyett) és adagoljuk bele a tésztát.

Amikor ez meg van, akkor jöhet a nutella. Mindegyik közepébe pottyantsunk egy-egy kanállal. (Én kettőt kihagytam, mert az egyik fiam nem nagy barátja a nutellának, és mivel volt más sütije is, ezért kettő pont elég volt neki a mellé.) Aztán jöhet a hurkapálcikás manőver. Nyúljunk jól bele a nutella kupacba, és kezdjük el kissé kevergetni. Nem kell az egészbe beleforgatni, inkább csak úgy finoman, a teteje legyen örvényes. Ha még több nutellát szeretnék bele, akkor lehet úgy is, hogy először csak a tészta felét tesszük a formába, arra egy kanál nutella, majd a tészta másik fele, és arra még egy kanál nutella (amit utána szétmuszmákolunk – annyira jó szavakat tudok, ugye?)

Miután szétörvényeztükmagunkat (ez is milyen szép szó lett) mehet is be a sütőbe 170 fokra. Süssük készre (bocs, nem nézem mennyi idő alatt, és mivel közben éppen ezt írtam, elveszett az időérzékem is. Figyeljük, hogy mikor kezd el pirulni, az a tuti.) Hagyjuk pár percet hűlni a formában, majd jól vegyük ki és együk meg. Állati finom.





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .