Amerikai palacsinta gluténmentesen

Amerikai palacsinta gluténmentesen

Úgy hallottam, hogy a Pennyben kapható gluténmentes amerikai palacsinta liszt finom, ezért gondoltam, hogy kipróbálom. Először sima, vékony, tekerhető palacsintát próbáltam ebből a lisztből készíteni, de erről mindenkit lebeszélnék. Letapadt, leragadt, egyáltalán nem működött. Viszont amerikainak tényleg jó, maradjunk is inkább annál.



Hozzávalók:

200 g Pennys gluténmentes amerikai palacsinta lisztkeverék
3 teáskanál sütőpor
350 ml tej
15 g olvasztott vaj
1 tojás
30 g cukor
vanília
citromhéj
1 csipet só

Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és jól mixeljük össze. Egészen sűrű tésztát kapunk, de hát ennek ilyennek is kell lennie. Az eredeti receptben amúgy nem szerepelt sem a vanília, sem a citromhéj, sem pedig a csipet só, de szerintem így sokkal finomabb, úgyhogy tettem bele.

Amikor a tészta meg van, forrósítsunk fel egy serpenyőt, és a tésztát szépen kanalazzuk bele. Mivel én nagy serpenyőt használtam, ezért egyszerre 3-4 kupacot is tudtam süti egyszerre. Tényleg jó kis tésztát lehet ebből a lisztből összehozni, arra való, amire javasolják, finom is, jó állagú, de ahogy fent már írtam, vékony, “magyar” palacsintának viszont nem működik. Legalábbis nekem tutira nem.





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .