Lehet önálló fogás, de ehetjük hússal, működhet, mint köret, vagy tehetünk hozzá sajt helyett tofut is. Ki, hogy szereti. Én a végén egy kis füstölt-főtt tarját rágcsáltam hozzá, töredelmesen bevallom.

Hozzávalók:

padlizsán
lilahagyma
paradicsom
fokhagyma (el is hagyható)
zöldhagyma (el is hagyható)
sajt (mozzarella, feta, krémfehér, vagy amit szeretnénk)
só, bazsalikom

Első körön mossuk meg és vágjuk kockára a padlizsánt. Azért, hogy ne legyen keserű, sózzuk is le és hagyjuk állni legalább 20 percig. Addig mondjuk böngésszük a többi receptem, vagy vágjuk fel a többi hozzávalót. Nem akarnék senkit bekorlátozni, úgyhogy mindenki vágja olyanra és akkorára, amilyenhez éppen hangulata van.


Amikor eljön az idő, egy kevés zsiradékon – ezt most nem ússzuk meg – pároljuk meg a hagymát. Ha üvegesen fénylik, akkor tegyük rá a fokhagymát és kicsit forgassuk át azzal is és máris mehet bele a padlizsán. Szórjuk meg bazsalikommal – sajnos nekem most nem volt friss – majd időnként kevergetve, fedő alatt pároljuk össze az egészet. Amennyiben szeretnénk jól szétfőzni a paradicsomot azt most is hozzáadhatjuk, döntsük el.

Viszont, ha már majdnem jónak gondoljuk a padlizsánt, akkor legkésőbb most már mindenképpen menjen bele a paradicsom, és a zöldhagyma is. Sütögessük őket tovább addig, amíg el nem készül. Ha eljött a perc, akkor, keverjük bele a sajtot – azzal már nem kell főzni – és tálaljuk.



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/05/padlizsanos-1-1024x540.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/05/padlizsanos-1-250x250.jpgAntal Viktóriaelőétel, leves, salátafőételbazsalikom,fogyós,lila hagyma,padlizsán,paradicsom,sajt,zöldhagymaLehet önálló fogás, de ehetjük hússal, működhet, mint köret, vagy tehetünk hozzá sajt helyett tofut is. Ki, hogy szereti. Én a végén egy kis füstölt-főtt tarját rágcsáltam hozzá, töredelmesen bevallom. Hozzávalók: padlizsán lilahagyma paradicsom fokhagyma (el is hagyható) zöldhagyma (el is hagyható) sajt (mozzarella, feta, krémfehér, vagy amit szeretnénk) só, bazsalikom Első körön mossuk meg és vágjuk kockára...Gasztronómia, életmód és ami még belefér