Többnyire több pici perecet szoktam sütni, mert egy “igazi”, nagy már önmagában elfoglal egy komplett tepsit, de időnként nem tudok ellenállni a kísértésnek és ilyen méretes darabokat is készítek. Sokkal jobban néz ki, mint a picik, ráadásul az egyik fiamnak ez volt az ovis jele is.

Hozzávalók a tésztához:

28 dkg gluténmentes kenyérliszt (én Nutri Free Mix Per Pane lisztet használtam, de pl. Schar B vagy Glutenix Alfa Mix is jó hozzá)
1 ek útifűmaghéj (vagy plusz 2 dkg liszt)
5 dkg puha, szobahőmrésékletű vaj
1 ek olaj
1 dl langyos tej
2 g élesztő
1 tk só
1 ek cukor
1 tojás a tésztába + 1 tojás a kenéshez



Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk bele az élesztőt is. Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, keverjük alaposan össze és hagyjuk kelni háromnegyed óráig. Formázzunk belőle hosszú, “kukaco(ka)t”, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben hajtogassuk pereccé. Kenjük meg villával kissé felvert tojással, ettől lesz majd sülés után szép fényes a felülete.

Hozzávalók a sóréteghez:

1 ek liszt
1 ek só

Keverjük össze a fenti két hozzávalót annyi vízzel (~2 ek), hogy sűrű krémet kapjunk, ezt csurgassuk rá a perecünkre, majd süssük készre 180 fokon kb. 10 perc alatt.

http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/02/perec-1024x754.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/02/perec-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékáruperecTöbbnyire több pici perecet szoktam sütni, mert egy 'igazi', nagy már önmagában elfoglal egy komplett tepsit, de időnként nem tudok ellenállni a kísértésnek és ilyen méretes darabokat is készítek. Sokkal jobban néz ki, mint a picik, ráadásul az egyik fiamnak ez volt az ovis jele is. Hozzávalók a tésztához: 28 dkg...Gasztronómia, életmód és ami még belefér