Ez amolyan “reform sütemény”, de a finom fajtából, nem pedig a “legyűrőm, mert egészséges” típus. Vékony, de direkt így szerettem volna; különben is, aki a vékonyat nem becsüli, a vastagot nem érdemli… (De ha a vastagabb fajtára vágyunk, tegyük kisebb sütőformába és kész.)

Hozzávalók:
1,5 bögre zabliszt (én gluténmentest használtam)
0,5 bögre darált mák
3/4 bögre cukor (vagy méz)
0,5 bögre olaj
2 tojás
1 csipet só
1 kk sütőpor
citromhéj
vanília
3-4 alma

Az almán kívül mindent összekevertem egyszerre robotgéppel, majd kikentem egy pitesütő formát olajjal, meghintettem rizsliszttel és beleöntöttem a tésztát. Az almát meghámoztam, kimagoztam, cikkekre vágtam és rápakoltam. 180 fokos sütőben készre sütöttem. Egyszerű, ugye? 

 

http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/03/zabos-süti.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/03/zabos-süti-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárualma,mák,zablisztEz amolyan 'reform sütemény', de a finom fajtából, nem pedig a 'legyűrőm, mert egészséges' típus. Vékony, de direkt így szerettem volna; különben is, aki a vékonyat nem becsüli, a vastagot nem érdemli... (De ha a vastagabb fajtára vágyunk, tegyük kisebb sütőformába és kész.) Hozzávalók: 1,5 bögre zabliszt (én gluténmentest használtam) 0,5 bögre...Gasztronómia, életmód és ami még belefér