Pudingos kosárka

Pudingos kosárka

Tulajdonképpen vaníliás minipite, amit azért készítettem most így el, mert alapvetően gyümölcsös pitét sütöttem, amit az egyik fiam nem szeret. Csentem el egy kis tésztát, és ő vaníliásan kapta. Na, így imádta. Amúgy ez a recept kb. bármilyen pite vagy akár linzer tésztából is elkészíthető, nem muszáj pont ezt választani. Én gluténmentesen sütöttem, ahogy mindig. 

Hozzávalók:
250 g gluténmentes süteményliszt
1 ek útifűmaghéj (vagy +2 ek liszt)
1 tojás
100 g tejföl (lehet laktózmentes is, vagy pl. főzéshez való rizskrém is)
100 g cukor
0,5 cs sütőpor
150 g vaj (vagy margarin)
1 csipet (kb. ) só
citromhéj
vanília (rúd kikapart belseje, kivonat, cukor esetleg aroma)

1 cs vanília puding
0,5 dl tej (növényi is lehet)
3-4 ek cukor
tejszínhab a díszítéshez (ha szeretnénk)



Hogy ebből a mennyiségből hány kosárka lesz, azt nehéz megmondani, mert ahogy már írtam, én nem mindegyikből készítettem kosarat. De ha tippelnem kellene, hááát… úgy 10-12 db lehet. Talán egy zacskó puding elég is ekkora mennyiséget, de inkább készítsünk be még egyet, az a biztos.

A hideg vajat keverjük el a liszttel, amit én – már sokszor írtam – aprítóban szoktam megejteni. Úgy másodpercek kérdése az egész. Hozzáadtam a többi hozzávalót is, jól összedolgoztam, majd szilikonos kosárkákba nyomkodtam és betettem bő negyedórára a hűtőbe. Tovább is lehet.

Amikor ezen is túl volt a dolog, betettem 180 fokos sütőbe és addig sütöttem, amíg szépen megpirult. Az idő függ a kosárkák méretétől, a tészta vastagságától, szóval legyünk résen, figyelgessük. Közben főzzük meg a pudingot a leírás szerint. Sőt, akár főzés nélkül elkészíthető is választhatunk, vagy, ha nagyon le akarjuk butítani a dolgot, vehetünk készen kaphatót is. Végül is miért ne?

Ha kész a süti, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan vegyük ki a formából (ezért jó a szilikon, szépen kijön belőle) töltsük meg pudinggal és nyomjunk rá tejszínhabot – ha akarunk. Gyümölcsöt is szórhatunk rá, vagy köré, csak nekem éppen nem volt olyan, ami passzolt volna hozzá (pedig a fotón is milyen jól mutatott volna, ugye?)





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..