Gondoltam egyet és most torta helyett pohárdesszertként készítettem el a Sachert, ilyen még úgysem volt, legalábbis nálunk nem. Nagyon finom lett! A süti az austria.info oldalán található recept alapján készült. Itt-ott azért eltértem tőle, pl. búzaliszt helyett gluténmentes süteményliszt keveréket használtam.

Hozzávalók:

150 g liszt
150 g lágy, szoba hőmérsékletű vaj
7 tojás
125 g porcukor
125 g kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
200 g étcsokoládé
1 csipet só
150-200 g sárgabaracklekvár

Csokiöntethez: 
150 ml tejszín
100 g étcsoki

Szokásaimmal ellentétben ezt most számozva fogom írni, pontosabban 15 pontban:

    1. Mérjük le az összes hozzávalót.

    2. Egy csatos tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt. (Lehet szögletes forma is)

    3. Olvasszuk fel a csokit. Tudom, tudom, gőz fölött illene, de én betettem a mikróba és 10-15 másodpercenként átkevertem. Tökéletes lett. 

    4. Válasszuk szét a tojást: külön tálba a fehérjét és külön a sárgáját.

    5. Szórjuk bele a sót a fehérjébe és kezdjük el felverni. Félúton lassan adagoljuk hozzá – verés közben – a kristálycukrot. Verjük fel keményre az egészet. 
    6. A tojássárgájához adjuk a puha vajat és a porcukrot és azt is verjük fel kissé a robotgéppel, legyen jó krémes állagú.

    7. Keverjük össze a tojássárgájás cuccost és a csokoládét.

    8. Keverjük a fehérjéhez a csokis-tojássárgáját és a lisztet fokozatosan, hol egyikből, hol másikból adva hozzá.

    9. Öntsük a tésztát a tortaformába.
       

    10. Süssük 160 fokon – a sütő majdnem legalsó szintén – kb. 45-60 percen keresztül.

    11. Ahogy elkészült, vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni. 

 

  1. Vágjuk kockákra és tegyük desszertes poharakba/tálakba úgy, hogy időnként pöttyintünk közé egy-egy kanál sárgabarack lekvárt is. 

  2. Melegítsük meg a tejszínt, majd adjuk hozzá a csokit. Hagyjuk kicsit békén, majd ha felolvadt, akkor keverjük el benne. 

    Jó nagy kupit csináltam, ugye?
  3. Csurgassuk a sütire a csokiszószt. 

  4. Díszítsük kedvünk szerint pl. én tejszínhabbal és csokiforgáccsal.
     




 

http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2019/02/sacher-1-884x1024.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2019/02/sacher-1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárucsoki,csokiszósz,desszert,lekvár,pohárdesszert,sacherGondoltam egyet és most torta helyett pohárdesszertként készítettem el a Sachert, ilyen még úgysem volt, legalábbis nálunk nem. Nagyon finom lett! A süti az austria.info oldalán található recept alapján készült. Itt-ott azért eltértem tőle, pl. búzaliszt helyett gluténmentes süteményliszt keveréket használtam. (adsbygoogle =...Gasztronómia, életmód és ami még belefér