Gondoltam egyet és most torta helyett pohárdesszertként készítettem el a Sachert, ilyen még úgysem volt, legalábbis nálunk nem. Nagyon finom lett! A süti az austria.info oldalán található recept alapján készült. Itt-ott azért eltértem tőle, pl. búzaliszt helyett gluténmentes süteményliszt keveréket használtam.
Hozzávalók:
150 g liszt
150 g lágy, szoba hőmérsékletű vaj
7 tojás
125 g porcukor
125 g kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
200 g étcsokoládé
1 csipet só
150-200 g sárgabaracklekvár
Csokiöntethez:
150 ml tejszín
100 g étcsoki
Szokásaimmal ellentétben ezt most számozva fogom írni, pontosabban 15 pontban:
-
- Mérjük le az összes hozzávalót.
- Egy csatos tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt. (Lehet szögletes forma is)
- Olvasszuk fel a csokit. Tudom, tudom, gőz fölött illene, de én betettem a mikróba és 10-15 másodpercenként átkevertem. Tökéletes lett.
- Válasszuk szét a tojást: külön tálba a fehérjét és külön a sárgáját.
- Szórjuk bele a sót a fehérjébe és kezdjük el felverni. Félúton lassan adagoljuk hozzá – verés közben – a kristálycukrot. Verjük fel keményre az egészet.
- A tojássárgájához adjuk a puha vajat és a porcukrot és azt is verjük fel kissé a robotgéppel, legyen jó krémes állagú.
- Keverjük össze a tojássárgájás cuccost és a csokoládét.
- Keverjük a fehérjéhez a csokis-tojássárgáját és a lisztet fokozatosan, hol egyikből, hol másikból adva hozzá.
- Öntsük a tésztát a tortaformába.
- Süssük 160 fokon – a sütő majdnem legalsó szintén – kb. 45-60 percen keresztül.
- Ahogy elkészült, vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Mérjük le az összes hozzávalót.
- Vágjuk kockákra és tegyük desszertes poharakba/tálakba úgy, hogy időnként pöttyintünk közé egy-egy kanál sárgabarack lekvárt is.
- Melegítsük meg a tejszínt, majd adjuk hozzá a csokit. Hagyjuk kicsit békén, majd ha felolvadt, akkor keverjük el benne.
- Csurgassuk a sütire a csokiszószt.
- Díszítsük kedvünk szerint pl. én tejszínhabbal és csokiforgáccsal.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!