Nutellás hajdinás, gluténmentes félhold

Nutellás hajdinás, gluténmentes félhold

Mondanám, hogy kalória csökkentett, mert maga a lisztkeverék tényleg az, viszont a nutella… Hát, nehéz lenne ráfogni, de legyünk nagylelkűek: legalább a tészta nem hizlal, az is valami, nem de? Egy kis bűnözés pedig azoknak is kell, akik leadnának pár kilót.

Hozzávalók (4 db-hoz):

135 g Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
1 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
20 g frissen facsart 100%-os citromlé
150 g langyos víz
vanília (kivonat/aroma)
2-4 ek cukor vagy annak megfelelő édesítőszer
4 ek nutella



A tészta tulajdonképpen a lisztkeverék zacskóján található recept, némileg megédesítve és vaníliával fűszerezve. Állítsuk is össze, méréssel együtt kb. 1,5 percet vesz igénybe: a nutellán kívül keverjük össze az hozzávalókat és hagyjuk állni kb. 10 percig. Osszuk négyfelé a tésztát, majd egyenként formázzunk belőle köröket. Pöttyinsünk mindegyikre egy-egy kanál nutellát, majd hajtsuk rá a kör felét.

Nyomkodjuk össze, majd egy késsel cakkozzuk be kissé a hajtott széleket. Tegyük sütőpapírra és ha szeretnénk, kenjük meg egy kis olajjal (én kókuszolajat használtam). Süssük 190 fokon.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!



 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427