Gyors és egyszerű recept. Nagyon gyors és nagyon egyszerű. Tényleg. Tálalhatjuk egy halom különféle körettel, én most éppen gnocchival, a végén pedig kapott egy kupac reszelt sajtot is.

 

Hozzávalók:

2 közepes csirkemell
2 marék gomba
1-3 gerezd fokhagyma
1 kis dobozos tejföl
só, bors, majorannaA csirkét vágjuk csíkokra, a gombát pedig megtisztítás után cikkekre. A fokhagymát hámozzuk, majd reszeljük/nyomjuk vagy csak vágjuk egészen apróra.

Egy tapadásmentes lábasba – na én itt rontottam el… – némi olajon süssük meg a csirkemellet. Amikor már pirul, adjuk hozzá a fokhagymát és forgassuk át vele párszor, majd dobjuk rá a gombát. Sózzuk (kb. 1 kk) , borsozzuk (0,5-1 kk), majd szórjuk meg majorannával is (kb. 1-2 kk).

Sütögessük – vagy inkább párolgassuk őket együtt, hiszen a gomba levet ereszt – majd néhány perc után öntsük az egészet nyakon tejföllel és 1-2 perc alatt forraljuk össze. Kész is vagyunk. Mondtam, hogy egyszerű, ugye?http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2019/02/tejfölös-csirke-3-1024x658.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2019/02/tejfölös-csirke-3-250x250.jpgAntal Viktóriafőételcsirkemell,fokhagyma,gomba,tejfölGyors és egyszerű recept. Nagyon gyors és nagyon egyszerű. Tényleg. Tálalhatjuk egy halom különféle körettel, én most éppen gnocchival, a végén pedig kapott egy kupac reszelt sajtot is.   Hozzávalók: 2 közepes csirkemell 2 marék gomba 1-3 gerezd fokhagyma 1 kis dobozos tejföl só, bors, majoranna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({});Gasztronómia, életmód és ami még belefér