Gluténmentes gofri

Gluténmentes gofri

Nagyon finom puha, lágy gofrit sütöttem MIMEN lisztből, de mivel nálunk “csak” a glutén tiltólistás, így nem a zacskón található recept szerint készítettem el, hanem tejjel és tojással, illetve még itt-ott máshol is változtattam az ajánláshoz képest.



Hozzávalók (kb. 6-8 db-hoz):

250 g MIMEN gofri – amerikai palacsinta lisztkeverék
100 g olvasztott vaj
150 g cukor
vanília (kikapart belső/kivonat/aroma)
1 kk citromhéj (el is hagyható)
1 tk citromlé
5 g útifűmaghéj
175 ml tej
1 db tojás

Keverjük össze az összes hozzávalót, majd kiolajozott gofri sütőben süssük ki. Ennyi, nem is bonyolítanám tovább 🙂 Kóstoltátok már a sós gofrit? Sonkával, hagymával, avokádóval, cukor helyett zöld fűszerekkel, vagy amivel szeretnétek? A részleteket nézzétek meg ITT.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5464