Egyszerű, fél óra alatt meg van és nem csak a gyerekek szeretik, hanem jó eséllyel a felnőttek is. Legközelebb lehet, hogy teszek bele ananászt is, ha éppenséggel ahhoz lesz kedvem. Vagy borsót. Vagy gombát. Vagy… vagy inkább nem sorolom tovább.
Hozzávalók:
4-6 szelet csirkemell
6-8 kanál tejszín
1 db kukorica konzerv
15-20 dkg reszelt sajt
pár kanál liszt
só, bors
némi olaj
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és hempergessük meg lisztben. Mivel én – mint mindig – gluténmentesen készítem, ezért kukoricalisztet használtam. Forrósítsunk olajat egy hőálló tálban, majd süssük a húsok mindkét oldalát pirosra közepes hőmérsékleten.
Kenjünk ki egy sütőtálat/tepsit/jénait olajjal, pakoljuk bele a húst, terítsük rá a kukoricát, öntsük le tejszínnel és szórjuk meg a reszelt sajttal. Irány a forró sütő (180-200 fokon, ahogy sikerül). Én most grillsütőbe dobtam be, az kisebb, hamarabb felmelegszik, tökéletesen megfelelt a célnak az is. Süssük össze az egészet és tálaljuk valamilyen tetszőleges választott körettel.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!