Van ennek egy német neve is, de esélytelen, hogy most azt is leírjam, úgyhogy tűzdelt padlizsánnak fogom hívni és kész. Alapból ezt amúgy is krumplival szokták művelni, de mivel én most beépítettem a fogyókúrás vacsoráim közé, ahhoz ez jobban passzolt (főleg light sajttal).

Hozzávalók:

padlizsán
sajt
sonka
hagyma

fűszerek

Mossuk meg a padlizsánt, majd egy éles késsel vagdaljuk be háromnegyedig, hiszen nem karikázni szeretnénk. Amikor elkészült, sózzuk be, a vágatok között is, úgyhogy ne törjük szét az egészet. Finoman bánjunk a kis érzékeny testével.

Hagyjuk állni úgy 10 percet, majd kezdjük el a vágatokba óvatosan bedugdosni a szeletekre vágott sajtot, sonkát és hagymát. Fűszerezhetjük is például bazsalikommal (akár egész levelet is dugdoshatunk bele), borssal, oreagánóval vagy akár rozmaringgal is. Ha elkészültünk, egy hőálló tálban kezdjük el sütni először letakarva, majd takarás nélkül. Ha nagyon kicsi a padlizsán, lehet, hogy nem is kell takargatni, de azért biztos, ami biztos, nyersen valahogy nem az igazi, én inkább takargatom.



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/10/padlizsan1-1024x709.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/10/padlizsan1-250x250.jpgAntal Viktóriaelőétel, leves, salátafőételfogyós,padlizsán,sajt,sonkaVan ennek egy német neve is, de esélytelen, hogy most azt is leírjam, úgyhogy tűzdelt padlizsánnak fogom hívni és kész. Alapból ezt amúgy is krumplival szokták művelni, de mivel én most beépítettem a fogyókúrás vacsoráim közé, ahhoz ez jobban passzolt (főleg light sajttal). Hozzávalók: padlizsán sajt sonka hagyma só fűszerek Mossuk meg a padlizsánt, majd egy éles...Gasztronómia, életmód és ami még belefér