Alfa-Mix barna lisztkeverékből készítettem glutén, búza, tej, tojás és szójamentes, kellemesen fűszeres kenyeret.

Hozzávalók:

500 g Alfa-Mix Barna Lisztkeverék (chia és amaránt magos)
560 ml langyos víz
20 g friss élesztő (vagy 1 cs szárított)
13 g só

Először is a liszt összetevőire térnék ki: tartalmaz többek közt fehér és barna rizslisztet, csicseriborsó lisztet, szőlőmag lisztet, chia és puffasztott amaránt magot, cikória őrleményt, köményt, édesköményt, koriandert és ánizst.

Először összekevertem a lisztet a sóval és az összemorzsolt élesztővel. Soha nem futtatom fel külön, amióta hallottam, hogy hazánk kenyérsütő nagyasszonya, Limara sem szokta. Addig nem hittem el, hogy így is lehet, de neki viszont igen – és tényleg. Pont ugyanúgy megkel a tészta, ha így tesszük bele, persze nem csak ez, hanem bármely élesztős.

Végül hozzáadtam a vizet és is és jól kikevertem a kenyértésztát. Olajjal kent, rizsliszttel szórt sütőedénybe tettem, szoba hőmérsékleten megkelesztettem, majd 180 fokos sütőben addig sütöttem, amíg szépen megpirult a teteje.



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/10/barnakenyer4-1024x705.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/10/barnakenyer4-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékáruamaránt,chia,kenyerAlfa-Mix barna lisztkeverékből készítettem glutén, búza, tej, tojás és szójamentes, kellemesen fűszeres kenyeret. Hozzávalók: 500 g Alfa-Mix Barna Lisztkeverék (chia és amaránt magos) 560 ml langyos víz 20 g friss élesztő (vagy 1 cs szárított) 13 g só Először is a liszt összetevőire térnék ki: tartalmaz többek közt fehér és barna rizslisztet, csicseriborsó lisztet, szőlőmag...Gasztronómia, életmód és ami még belefér