A gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a tejbegríz örömeiről, ráadásul bármilyen fura, rizsdarával, mint állagra, mint ízre a megtévesztésig hasonlót tudunk készíteni.

Hozzávalók adagonként:

3 dl tej
3 ek rizsdara
1 ek cukor
vanília
egy ici-pici csipet só (el is hagyható)Rizsdara készen is kapható különböző diétás vagy bioboltokban, webáruházakban, de időnként egy-egy multi polcain is feltűnik. De sokan leegyszerűsítik a dolgot és egész egyszerűen ledarálják hozzá a nyers rizst és kész.

Az elkészítése roppant egyszerű, forraljuk fel a tejet – sóval vagy nélkül – vaníliával, ami lehet kikapart rúd belseje, kivonat vagy akár aroma is, majd lassan, folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a darát. Én a tejbegrízt (és pl. a pudingokat is) mindig habverővel keverem, így tuti nem lesz csomós. Sőt, egyszer azt mondta egy cukrász ismerősöm, hogy arra is érdemes figyelni, hogy mindig egy irányba keverjük a csomósodásra hajlamos dolgokat. Mindegy, hogy óramutató járásával, vagy éppen ellentétesen kezdjük, de tartsuk is magunkat ehhez. Persze, ha ez beugrik, mindig egyből belém bújik a kisördög és össze-vissza keverem, mert nehogy már ne, de ez már csak az én sosem múló dackorszakom számlájára írható.

A tej tetején vanília dara van 🙂

Kevergessük néhány percig, amíg be nem sűrűsödik, majd a tűzhelyről levéve mehet bele a cukor is, az már pikk-pakk elolvad benne. Tálalhatjuk cukros kakaóval, vagy fahéjjal, de poharakba is adagolhatjuk, közé tolhatunk akár nutella réteget is, vagy tortazselével és gyümölccsel is variálhatjuk. Sőt, elrakhatjuk a gyereknek is ebédre az iskolába, ahogy én tettem legutóbb.

http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/11/tejbedara1-1024x572.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/11/tejbedara1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékáruA gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a tejbegríz örömeiről, ráadásul bármilyen fura, rizsdarával, mint állagra, mint ízre a megtévesztésig hasonlót tudunk készíteni. Hozzávalók adagonként: 3 dl tej 3 ek rizsdara 1 ek cukor vanília egy ici-pici csipet só (el is hagyható) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rizsdara készen is kapható különböző diétás vagy...Gasztronómia, életmód és ami még belefér