Tenger gyümölcsei egyszerűen

Tenger gyümölcsei egyszerűen

A tengeri herkentyűket többnyire amúgy is egyszerűen szokták elkészíteni, már amennyire tudom. Sütni-főzni én is szoktam ilyen jószágokat, de bevallom, hogy továbbra sem szeretem. Jól kezdődik, ugye?



Hozzávalók 1 főre:

1 marék tenger gyümölcsei (nálam most fagyasztott verzió)
1 zöldhagyma
1-2 fokhagyma gerezd
1 kis kupac petrezselyem
1-2 evőkanál tejszín
só, bors
citrom (ha valaki szereti rajta (férjem – akinek készült – pont nem)

A hagymát – amit én most az erkélyemről szedem – tisztítsuk meg (akkor is, ha nem az erkélyről szedtétek 🙂 ) és vágjuk darabokra. A fokhagymát is pucoljuk, karikázzuk, a petrezselymet pedig vagdaljuk fel. Fogjuk mind a három alkotóelemet és lazán hajítsuk bele egy serpenyőbe. Öntsünk rá némi olajat, és kissé kavargassuk a forró tűzhely felett. Nem kell sokáig, inkább csak fonnyadjon meg kicsit az egész társaság.



Dobjuk hozzá a tengeri herkentyűket, sózzuk, borsozzuk és időnként átkeverve pároljuk 2-3 percig. Ha ez is meg van, akkor öntsük nyakon egy kevés tejszínnel, forraljunk rajta egyet és már kész is vagyunk. Ha gondoljuk, akkor akkor meglocsolhatjuk egy kevés citrommal is, sőt akár a reszelt héjából is adhatunk hozzá még a tengeri cuccok párolásának az elején. Ennyi. Tésztával, rizzsel, vagy akármi-bármivel tálalhatjuk, amihez kedvünk tartja. Állítólag finom.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427