Töltött sült zöldségek

Töltött sült zöldségek

Lehet húsos vagy húsmentes, és persze az egyéb hozzávalókat, fűszereket is bátran variálhatjuk. Én most éppen így készítettem, mert ehhez volt kedvem, de kb. minden alkalommal máshogy szoktam hangulatom, és a fellelhető hozzávalók szerint.



Hozzávalók:

1 db nagyobb lila hagyma
1 db nagyobb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 db padlizsán
2 db paradicsom
1 db kaliforniai paprika
kb. 2 marék rizs
10-15 dkg feta sajt (pl. ez is kihagyható)
250 g körüli darált hús (pl. ez is kihagyható)
1 db tojás
só, bors, bazsalikom
olíva olaj

A vörös és a lila hagyma tetejét vágjuk le, és anélkül tegyük forró vízbe pár percre, hogy a belsejét könnyen ki tudjuk nyomni belőle. Csak az 1-2 külső rétege maradjon meg, azt fogjuk tölteni, a közepét viszont vágjuk apróra, vagy reszeljük le. A paprika tetejét vágjuk le, a magházat dobjuk ki belőle (de a tetejét hagyjuk meg). A paradicsomnak vágjuk le szintén a tetejét, a magját dobjuk ki, a húsából pedig kanalazzunk ki egy keveset és tegyük szintén a felvágott hagymához. A padlizsánt vágjuk hosszában ketté, és kaparjuk ki a belsejét, majd az is mehet a hagyma és a paradicsom “kaparék”mellé, amit mostantól már tölteléknek fogok hívni.

A fokhagymát  reszeljük, vagy nyomjuk össze és adjuk a töltelékhez, akárcsak az összemorzsolt fetát, a rizst, a darált húst, a rizst, a feltört tojást, a sót, a borsot és a bazsalikomot (ha friss, vágjuk apróra). Jól keverjük össze az egészet és töltsük a zöldségekbe, amiket előtte megszórtunk egy kis sóval kívül-belül. A paradicsomra és a paprikára tegyük fel a “tetőt”, locsoljuk meg olíva olajjal és már mehet is az egész a sütőbe 180 fokra. Én az első fél órában letakarva sütöttem őket, aztán levettem és kb. újabb fél óra alatt sütöttem fedetlenül készre.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..