Nagyon egyszerűen összeállítható kevert süti, ami nem csak gyors, de finom is. Kicsit hasonlít az Óóó…! szeletre is, de azért mégis más, több szempontból is, de azért nézzetek rá arra a receptre is, kifejezetten érdemes. Ja és persze azért neveztem tupunak, mert tu(rós)pu(dingos). És igen, tudom, hogy hosszú ú-val kellene írni, de úgy olyan fura lenne rövidítve – még jó, hogy így nem… 🙂
Hozzávalók:
500 g túró
250 g tejföl
4 tojás
100 g vaj
150 g liszt (én most Miklós’ Universal Mix gluténmentes lisztkeveréket használtam, de kb. bármi jó hozzá, akár rizsliszt is)
150 g cukor
15 g citromlé
1 cs sütőpor
vanília (kivonat/aroma/kikapart belső)
citromhéj
Hozzávalók a pudinghoz:
1 cs főzős puding
0,5 liter tej
3-5 ek cukor
(lehet rá több adaggal is rakni, ha vastagabban szeretnénk – én is többet raktam volna, csak nem volt itthon és lusta voltam elmenni vásárolni)
Ahogy írtam, nagyon egyszerű elkészíteni. A süti összes hozzávalóját mérjük ki egy tálban és jól keverjük össze. Kiolajozott, liszttel szórt tepsibe öntés után süssük 170 fokon addig, amíg a teteje is szépen meg nem pirul (kb. 45-60 perc).
Közben készítsük el a pudingot a zacskón található utasítások szerint (vagy máshogy, én például mindig az elején keverem össze a pudingport és együtt főzöm össze az egészet), majd öntsük rá a kihűtött sütire és egyengessük el. Ha a puding jóval előbb elkészül, mint a süti, akkor egy fóliával (folpack) takarjuk le a tetejét – ne a lábasnak, hanem konkrétan a pudingra simítsuk rá – hogy ne bőrösödjön meg a nagy várakozásban (sokszor én is úgy érzem, hogy ráncos leszek addig, úgyhogy talán nekem is jót tenne ez a módszer).
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!
Nagyon cukros! Amúgy a túróról egy szó nincs !!!
A cukor mennyiségét ízlés szerint lehet csökkenteni és növelni is, akárcsak az összes receptben (én nem szeretem a túl édes dolgokat, de az én ízlésem szerint egyáltalán nem túl édes). Hogyne lenne szó túróról! Az első hozzávalóként szerepel: 500 g túró. A leírásban pedig: “A süti összes hozzávalóját mérjük ki egy tálban és jól keverjük össze.” Nyilván az összes hozzávaló a túróra is vonatkozik…