Tupu szelet

Tupu szelet

Nagyon egyszerűen összeállítható kevert süti, ami nem csak gyors, de finom is. Kicsit hasonlít az Óóó…! szeletre is, de azért mégis más, több szempontból is, de azért nézzetek rá arra a receptre is, kifejezetten érdemes. Ja és persze azért neveztem tupunak, mert tu(rós)pu(dingos). És igen, tudom, hogy hosszú ú-val kellene írni, de úgy olyan fura lenne rövidítve – még jó, hogy így nem… 🙂

Hozzávalók:

500 g túró
250 g tejföl
4 tojás
100 g vaj
150 g liszt (én most Glutenix Alfa Mix gluténmentes lisztkeveréket használtam, de kb. bármi jó hozzá, akár rizsliszt is)
150 g cukor
15 g citromlé
1 cs sütőpor
vanília (kivonat/aroma/kikapart belső)
citromhéj



Hozzávalók a pudinghoz:

1 cs főzős puding
0,5 liter tej
3-5 ek cukor
(lehet rá több adaggal is rakni, ha vastagabban szeretnénk – én is többet raktam volna, csak nem volt itthon és lusta voltam elmenni vásárolni)

Ahogy írtam, nagyon egyszerű elkészíteni. A süti összes hozzávalóját mérjük ki egy tálban és jól keverjük össze. Kiolajozott, liszttel szórt tepsibe öntés után süssük 170 fokon addig, amíg a teteje is szépen meg nem pirul (kb. 45-60 perc).

Közben készítsük el a pudingot a zacskón található utasítások szerint (vagy máshogy, én például mindig az elején keverem össze a pudingport és együtt főzöm össze az egészet), majd öntsük rá a kihűtött sütire és egyengessük el. Ha a puding jóval előbb elkészül, mint a süti, akkor egy fóliával (folpack) takarjuk le a tetejét – ne a lábasnak, hanem konkrétan a pudingra simítsuk rá – hogy ne bőrösödjön meg a nagy várakozásban (sokszor én is úgy érzem, hogy ráncos leszek addig, úgyhogy talán nekem is jót tenne ez a módszer).