Vitaminbomba turmix eperfa termésből

Vitaminbomba turmix eperfa termésből

Az eperfa (sokan szederfának ismerik) terméséről nekem mindig a Csepeli Strand jut eszembe. Amikor kicsik voltunk, sokat jártunk oda a szüleimmel és a nővéremmel, ha pedig nem a medencében voltunk, akkor például a parton fosztogattuk a számtalan eperfa termését.

Bár soha nem lett a kedvenc gyümölcsöm, azért időről-időre eszem most is belőle, mert brutális mennyiségű ásványi anyagot (pl. kalciumot, káliumot, nátriumot, magnéziumot, vasat, cinket), vitaminokat (C, B2, B3 stb), antioxidánsokat, flavonidokat (pl. kvercetin, kempferol, apigenin, luteolin, izokvercetin) és rostot tartalmaz. Nem sorolom, hogy hányfajta betegséget előz meg, de nagyjából mindenre jó hatással van és aranyba kellene foglalni a nevét is.

Két gyermekes anyaként igyekszem a gyerekeimbe is belediktálni, akiknek szintén nem a kedvencük, de turmix formájában még az ő számukra is kellemesen fogyasztható. Nem kell hozzá más, csak maga a gyümölcs, egy adag jó hideg tej, némi édesítő (én most mézet tettem bele), illetve ha szeretnénk, akkor adjunk hozzá egy kis vaníliát és fahéjat is. Mixeljük össze és már ihatjuk is a kellemes, halványlilás-rózsaszínes, brutálisan egészséges italt, amihez a gyümölcsöt úton-útfélen megtaláljuk. Ha pedig valakit zavarnak az apró magok, fogyasztás előtt nyugodtan szűrje le az egészet és csak utána igya meg.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420