Nekem volt bagettem, meg volt sajtom is, sőt, volt fokhagymám, petrezselymem és húsos szalonnám, de mindezt ne vegyétek dicsekvésnek. Inkább nézzetek szét otthon, hátha nektek is van!

Hozzávalók:

bagett (vagy zsemle, kifli, francia kenyér, kisebb vekni stb.)
fokhagyma
vaj (vagy margarin)
húsos, füstölt szalonna
sajt (lehet laktózmentes is)

Vagdaljuk be a bagettet az aljáig, de persze magát az alját ne vágjuk át, mert akkor karikák lesznek, és a végén még mákos gubát kell csinálnunk belőle. Persze nem mondom, hogy tragédia lenne, de most más a cél.

A vajat olvasszuk fel és reszeljük bele a fokhagymát. Mennyiségeket nem tudok írni: aki szereti a fokhagymát, az sokat, aki nem, az keveset vagy éppen semennyit. Keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet is.

Vágjuk kis kockákra a szalonnát, és vékony csíkokra a sajtot. Kenjük a bagetteket a fokhagymás vajjal és igyekezzünk jó alaposan belegyömöszölni a repedésekbe is. Ezekbe a repedésekbe tuszkoljuk a sajtcsíkokat is, persze ügyesen-okosan, hogy ne törjük szét a bagettet (nekem többször majdnem sikerült).

Végül áthelyezzük az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk a szalonna kockákkal, aztán mehet is a sütőbe, 190 fokra, akár hőlégkeverést rákapcsolva is. Sőt, ha van kis grillsütőnk, akár abban is megsüthetjük. Finom. De tényleg.


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/09/bagett1-1024x652.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/09/bagett1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékáruelőétel, leves, salátabagett,fokhagyma,kenyer,sajt,szalonnaNekem volt bagettem, meg volt sajtom is, sőt, volt fokhagymám, petrezselymem és húsos szalonnám, de mindezt ne vegyétek dicsekvésnek. Inkább nézzetek szét otthon, hátha nektek is van! Hozzávalók: bagett (vagy zsemle, kifli, francia kenyér, kisebb vekni stb.) fokhagyma vaj (vagy margarin) húsos, füstölt szalonna sajt (lehet laktózmentes is) Vagdaljuk be a bagettet az aljáig, de persze...Gasztronómia, életmód és ami még belefér