Bake-free zsemlék magokkal felturbózva

Bake-free zsemlék magokkal felturbózva

Végre kipróbáltam a Bake-Free házi kenyér lisztkeveréket, amire már régóta készültem. Glutén-, tej-, tojás-, szója-, élesztő-, kukoricaliszt-, és keményítő-, burgonya-, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez javasolják.



Hozzávalók 6 darab zsemléhez (én dupla mennyiséget készítettem):

250 g lisztkeverék
4 g só
310 g langyos víz
+ én tettem hozzá 1-2 evőkanál magot is (chia, szezám és napraforgómagot)

Először is leírom a lisztkeverék összetevőit, hátha valakit részletesen is érdekel: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt [köles: Lengyelország], teff liszt, quinoaliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav).

Néhány egyéb adat:

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: 100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke: 100 g kész, kisült, a recept alapján készített zsemle átlagos tápértéke: 1 darab kész, a recept alapján készített zsemle átlagos tápértéke:
Energia: 1340 Kj 767 Kj 801 Kj 558Kj
322 kcal 184 kcal 192 kcal 134 kcal
Zsír: 2,1 g 1,2 g 1,2 g 0,8 g
-Amelyből telített zsírsavak: 0,4 g 0,2 g 0,2 g 0,1 g
Szénhidrát: 60,5 g 34,6 g 36,1 g 25,2 g
-Amelyből cukrok: 0,8 g 0,5 g 0,4 g 0,3 g
Rost: 14,4 g 8,2 g 8,6 g 6 g
Fehérje: 8 g 4,6 g 4,7 g 3,3 g
Só: 0,05 g 0,9 g 0,9 g 0,6 g

A zsemléhez keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle zsemléket, tegyük sütőpapírra, majd 15 perc pihentetés után már mehet is a 190 fokos sütőbe 50 percre (alsó-felső sütéssel). És, hogy milyen az íze, állaga?





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .