Sokan elkészítették már ezt a receptet, különböző változatokban, ezért gondoltam én is megsütöm a saját változatomat. Finom lett.
Hozzávalók a száraz réteghez:
- 250 g liszt (én gluténmentes Schar C lisztet használtam)
- 150 g cukor
- 0,5 csomag sütőpor (mások egyet írnak, de az már az én nyelven összehúzza evés közben)
- 1 csipet só
Hozzávalók a nedves réteghez:
- 0,5 l tej
- 4 tojás
- vanília
Hozzávalók a túrós réteghez
- 500 g tehéntúró
- 1 tk citromlé
- citromhéj
További hozzávalók:
- 100 g vaj
- 4-6 kanál lekvár, vagy 1-2 marék gyümölcs (befőtt, vagy fagyasztott is lehet)
Keverjük össze egy tálban a száraz, egy másik tálban pedig a nedves, a harmadik tálban pedig a túrós réteg hozzávalóit. Fogjunk egy kisebb sütőformát – az enyém 20*33 cm volt – és a vaj felével jó vastagon kenjük ki. Szórjuk bele a lisztes cucc felét, majd morzsoljuk rá az összes túrós réteget. Jöhet rá a lekvár, vagy a gyümölcs darabkák is.
Amikor ez meg van, jöhet rá a maradék lisztes réteg, majd az egészet öntsük nyakon a tejes-tojásos-nedves cuccal. Én egy kicsit megszurkáltam egy késsel az egészet, hogy a tej mindenhova lefolyjon, gondoltam biztosra megyek. Ne lepődjetek meg rajta, a nedves réteg aránytalanul soknak fog tűnni. Én el is gondolkodtam rajta, hogy vajon hol rontottam el, tényleg ilyen sok kell hozzá…?! Újra rákerestem a neten, és láttam, hogy ugyanilyen arányokkal dolgoznak más receptek is, úgyhogy gondoltam nem lehet nagy baj.
Nem is lett, ment az egész a sütőbe, 170 fokra, méghozzá úgy, hogy a sütő alsó részébe tettem a rácsra a tepsit, nem teljesen alulra, de a középnél lejjebbre. Nem néztem az órát, pontosan nem tudom mennyi idegi sült, de nagyjából tán háromnegyed órát. Látni fogjuk mikor jó: amikor már megkötött a nedvesség, és szépen megpirult.