Elkészítés és kalória szempontjából könnyű, ezért én fogyósnak minősítettem ezt is, mint néhány korábbi fogásom, és vacsorára alkalmasnak találtam.

Hozzávalók:

brokkoli
csirkemell
sárgarépa
fokhagyma
parmezán

Tudom egy parmezán nem egy könnyű sajt, de mivel igen keveset hintünk a tetejére, ezért nem csapja szét az alakunkat. Az íze viszont… nos, az intenzív, így bőven van értelme használni.

Első körön főzzük roppanósra – magyarán nem főzzük rommá – brokkolit bő, sós vízben, majd horgásszuk ki belőle. Serpenyőben, egy kis olajon süssük meg egy kockákra vágott csirkét, amelyet jól előkészítünk valamilyen fűszeres keverékkel. Kb. bármi jó, amit szeretünk, csípős vagy sült csirke fűszerkeverék, ezerféle változat van piacon, de az se baj, ha csak sót és borsot szórunk rá. Vagy majorannát, kakukkfüvet (azt mondom én nem szeretem), rozmaringot, minden-bármit. Dobjuk az olajra a hámozott, karikára vágott sárgarépával együtt és kezdjük el sütni. Én félkész állapotában egy kevés vizet is löttyintettem alá, hogy kicsit párolódjon is, majd újra lesütöttem. 

Ha már majdnem kész, dobjuk rá a karikára vágott fokhagymát, forgassuk át vele párszor, majd egy brokkoli rózsák és azt is pörgessük meg az egészet és már kész is vagyunk.



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/brokkoli1-1024x591.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/brokkoli1-250x250.jpgAntal Viktóriaelőétel, leves, salátafőételbrokkoli,csirke,csirkemell,fogyós,fokhagyma,parmezán,sajt,sárgarépaElkészítés és kalória szempontjából könnyű, ezért én fogyósnak minősítettem ezt is, mint néhány korábbi fogásom, és vacsorára alkalmasnak találtam. Hozzávalók: brokkoli csirkemell sárgarépa fokhagyma parmezán Tudom egy parmezán nem egy könnyű sajt, de mivel igen keveset hintünk a tetejére, ezért nem csapja szét az alakunkat. Az íze viszont... nos, az intenzív, így...Gasztronómia, életmód és ami még belefér