Tzatziki, egy kis csalással

Tzatziki, egy kis csalással

Igazán finom tzatzikit igazi görög joghurtból lehet készíteni, amihez itthon én még nem soha nem jutottam hozzá. Persze árulnak ilyen néven ilyen-olyan termékeket, de ezek köszönőviszonyban sincsenek azokkal, amiket Görögországban – bármelyik sarki boltban – vásárolhatunk. De mivel én arra az ízre vágytam, ezért kénytelen voltam kicsit kreatív lenni és belenyúlni az eredeti receptbe.

Hozzávalók:
2-4 kígyóuborka
2 nagy dobozos görög joghurt (a natúrnál még “magyar görög joghurtok” is jobbak egy fokkal)
5 dkg krémfehér sajt vagy feta sajt (ez a titok)
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 kk apróra vágott kapor
2-3 kk só

Nehéz mennyiségeket írni, főleg az uborkánál, így ezek a mennyiségek inkább csak irányadók. Először is mossuk meg az uborkát, vágjuk le a végeit és vágjuk csíkokra. Reszelni is lehet, de ha van klassz szeletelőnk, ami tud csíkokat is vágni, az még jobb. Sózzuk meg alaposan és hagyjuk állni legalább negyedóráig.

itt még nem kevertem el a sajttal a joghurtot, sőt, itt még a kapor sincs benne, ne keressétek 🙂

 

A krémfehér/feta sajt a titok, ahogy már írtam. Ha ezt jó alaposan szétnyomkodjuk villával és a joghurthoz keverjük, akkor egy igazi, “görög görög joghurthoz” hasonlót kapunk, ami már kissé sózza is az egészet. Tegyük bele a reszelt fokhagymát és a kaprot is.

Ha az uborka klasszul levet eresztett, nyomkodjuk ki, adjuk a joghurt alaphoz és jó alaposan keverjük el. Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk, majd hagyjuk állni a hűtőben 1-2 óráig.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..