Csirke stroganoff

Csirke stroganoff

Fehérbort most nem tettem bele, pedig eredetileg illene. Bevallom, mi nem igazán iszunk bort, csak emiatt nem vettem, de ti tehettek bele egy fél decivel bátran.

Hozzávalók:

250 g csirkemellfilé
200 g gomba
100 g füstölt, húsos szalonna
1 közepes hagyma
150 g csemegeuborka
1 tk paradicsompüré
2 ek tejföl
1 ek mustár
só, bors
1 tk keményítő



Először is készítsünk elő mindent! Tisztítsunk meg mindent, amit kell, majd a csirkét és az uborkát vágjuk csíkokra, a szalonnát és a hagymát kockákra, a gombát pedig cikkekre. A húst forgassuk össze a keményítővel.

A sütést a gombával kezdjük: száraz serpenyőben pirítsuk le, majd tegyük félre. A helyére megy a szalonna, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát. Szép, üvegesre párolgassuk, azaz akkor jó, amikor már üvegesen csillog. Akkor mehet bele hús, valamint a és a bors. Pirítgassunk egy ideig.

Ha már van egy kis kellemesen pörkölődött színe, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, amit kevergessünk egy kicsit, végül keverjük hozzá a mustárt és öntsük fel kb. 0,5-1 dl vízzel. Főzzük 1-2 percig, majd adjuk hozzá a gombát és az uborkát. Újabb 1-2 perc után pedig a tejföl, majd pár perc után már le is húzhatjuk a tűzhelyről és tálalhatjuk. Én most éppen spagettivel.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!