Fehérbort most nem tettem bele, pedig eredetileg illene. Bevallom, mi nem igazán iszunk bort, csak emiatt nem vettem, de ti tehettek bele egy fél decivel bátran.

Hozzávalók:

250 g csirkemellfilé
200 g gomba
100 g füstölt, húsos szalonna
1 közepes hagyma
150 g csemegeuborka
1 tk paradicsompüré
2 ek tejföl
1 ek mustár
só, bors
1 tk keményítőElőször is készítsünk elő mindent! Tisztítsunk meg mindent, amit kell, majd a csirkét és az uborkát vágjuk csíkokra, a szalonnát és a hagymát kockákra, a gombát pedig cikkekre. A húst forgassuk össze a keményítővel.

A sütést a gombával kezdjük: száraz serpenyőben pirítsuk le, majd tegyük félre. A helyére megy a szalonna, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát. Szép, üvegesre párolgassuk, azaz akkor jó, amikor már üvegesen csillog. Akkor mehet bele hús, valamint a és a bors. Pirítgassunk egy ideig.

Ha már van egy kis kellemesen pörkölődött színe, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, amit kevergessünk egy kicsit, végül keverjük hozzá a mustárt és öntsük fel kb. 0,5-1 dl vízzel. Főzzük 1-2 percig, majd adjuk hozzá a gombát és az uborkát. Újabb 1-2 perc után pedig a tejföl, majd pár perc után már le is húzhatjuk a tűzhelyről és tálalhatjuk. Én most éppen spagettivel.http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/12/stroganoff1-1024x584.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/12/stroganoff1-250x250.jpgAntal Viktóriafőételcsirkemell,gomba,mustár,szalonna,tejföl,uborkaFehérbort most nem tettem bele, pedig eredetileg illene. Bevallom, mi nem igazán iszunk bort, csak emiatt nem vettem, de ti tehettek bele egy fél decivel bátran. Hozzávalók: 250 g csirkemellfilé 200 g gomba 100 g füstölt, húsos szalonna 1 közepes hagyma 150 g csemegeuborka 1 tk paradicsompüré 2 ek tejföl 1 ek mustár só, bors 1 tk keményítő ...Gasztronómia, életmód és ami még belefér