Szeretem a hot dogot, de mivel most a “sima” kenyérféléket mellőzöm, ezért szénhidrát csökkentett verziót készítettem magamnak. Kifejezetten finom volt, még 2 nappal később is.
Hozzávalók:
- 150 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
- 150 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 4 g só
- 42 g almaecet
- 320 g langyos víz
- 1 tojás
- 6 db virsli
- mustár (vagy más szósz opcionális)
Az összes hozzávalót (nyilván a virslit és a szószt kivéve) bepakoltam egy keverőtálba és a géppel kikevertettem. Lehet fakanállal is, de ha már van gép, használom. Hagytam pihenni 5-10 percet, majd újra gyúrtam (jó, rendben, ezt is a géppel csináltattam), kinyújtottam és 6 téglalapszerű amőbát szerkesztettem belőle.
Nyomtam hosszában rájuk egy-egy csík mustárt, belepottyantottam egy-egy virslit, majd feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolásztam őket és nem kentem be olajjal, mert nem volt hozzá kedvem. De ettől aki szeretné, bátran megkenheti, úgy fényesebb lesz a teteje. 190 fokon kb. 45 perc alatt megsütöttem.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!