Szeretem a hot dogot, de mivel most a “sima” kenyérféléket mellőzöm, ezért szénhidrát csökkentett verziót készítettem magamnak. Kifejezetten finom volt, még 2 nappal később is.

Hozzávalók:

  • 150 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
  • 150 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 4 g só
  • 42 g almaecet
  • 320 g langyos víz
  • 1 tojás
  • 6 db virsli
  • mustár (vagy más szósz opcionális)



Az összes hozzávalót (nyilván a virslit és a szószt kivéve) bepakoltam egy keverőtálba és a géppel kikevertettem. Lehet fakanállal is, de ha már van gép, használom. Hagytam pihenni 5-10 percet, majd újra gyúrtam (jó, rendben, ezt is a géppel csináltattam), kinyújtottam és 6 téglalapszerű amőbát szerkesztettem belőle.

Nyomtam hosszában rájuk egy-egy csík mustárt, belepottyantottam egy-egy virslit, majd feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolásztam őket és nem kentem be olajjal, mert nem volt hozzá kedvem. De ettől aki szeretné, bátran megkenheti, úgy fényesebb lesz a teteje. 190 fokon kb. 45 perc alatt megsütöttem.



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2019/01/hotdog2-1024x678.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2019/01/hotdog2-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékáruelőétel, leves, salátahot-dog,Szafi,virsliSzeretem a hot dogot, de mivel most a 'sima' kenyérféléket mellőzöm, ezért szénhidrát csökkentett verziót készítettem magamnak. Kifejezetten finom volt, még 2 nappal később is. Hozzávalók: 150 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék 150 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék 4 g só 42 g almaecet 320 g...Gasztronómia, életmód és ami még belefér