Pihe-puha, könnyű, kellemesen lágy ízű, önmagában is finom, de, ha szeretnénk, meg is tölthetjük, vagy tálalhatjuk akár vaníliasodóval vagy, gyümölcsmártással vagy fagyi gombóccal is.Hozzávalók:

260 g liszt (én gluténmentesen csináltam fele-fele arányban rizslisztből és Naturbit Alfa Mixből)
80 g vaj
40 g olaj
150 g cukor
200 ml tej
2 db tojás
vanília (kivonat/aroma/kikapart belső)
70 g szeletelt mandulaA mandulát kivéve az összes hozzávalót egyszerre mérjük ki egy tálba és keverjük simára. A vaj persze legyen ehhez a művelethez szoba hőmérsékletűen lágy, különben még a gépek is nehezen boldogulnak vele. Amikor a tésztánk csodás és roppant elégedettek vagyunk vele, akkor szórjuk bele a mandulát is és azzal is keverjük át.

Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük készre 180 fokon, a végén pedig tálaljuk úgy, ahogy szeretnénk. A kisebb fiam nálunk fahéjjal szórta meg, a nagyobb pedig annyi nutellát kent rá, hogy féltem, hogy végül szerencsétlen kis könnyű sütemény teljesen összeomlik a terhelés alatt.http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2019/01/mandulassuti1-1024x711.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2019/01/mandulassuti1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárukevert,mandulaPihe-puha, könnyű, kellemesen lágy ízű, önmagában is finom, de, ha szeretnénk, meg is tölthetjük, vagy tálalhatjuk akár vaníliasodóval vagy, gyümölcsmártással vagy fagyi gombóccal is. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); A mandulát kivéve az összes hozzávalót egyszerre mérjük ki egy tálba és keverjük simára. A vaj persze...Gasztronómia, életmód és ami még belefér