Szénhidrát csökkentett reform (Szafi) pizza

Szénhidrát csökkentett reform (Szafi) pizza

Szerintem kifejezetten finom lett a pizza. Nem olyan “hááát, ehető”, meg valahogy legyűröm a cél érdekében, hanem finom. Mondom ezt úgy, hogy pl. a Norbi lisztes reform pizzák szerintem ehetetlenül rettenetes, de ez tényleg nem. Kezdem egyre inkább megszeretni ezeket a Szafi liszteket, pedig bevallom, az elején kicsit sem voltak szimpatikusak, kifejezetten kerültem őket. Változik a világ és nem, továbbra sem szponzorát a tartalom, semmi anyagi érdekem nem fűződik (sajnos 😀 ) ahhoz, hogy dicsérjem.

Hozzávalók:

150 g Szafi free világos puha kenyér lisztkeverék
150 g Szafi reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
4 g só
42 g almaecet (vagy citromlé)
370 g víz



Keverjünk mindent össze, majd hagyjuk állni 5-10 percig. Gyúrjuk kicsit át, majd az olasz pizzakészítő mestereket meghazudtolva formázzunk belőle pizzát. Aha, nyilván… De valahogy húzzuk-vonjuk-cibáljuk-nyújtsuk, míg valami cuki kis amőbánk nem lesz, amit végül tegyünk sütőpapírra és süssük elő. Igen, én az elősütés híve vagyok.

Kb. 20 percet (volna, ha nem felejtetem el, de végül 30 is volt az bőven) sütöttem 190 fokon, majd rápakoltam mindenféle jót – univer pizzakrémet, sajtokat, sonkát, csípős paprikát, paradicsomot – a szélét vékonyan beolajoztam, hogy még ropogósabb leés visszatettem a sütőbe még 20 percre (igazából 10-re a korábbi bent felejtés miatt, de ti inkább 20-20 percig süssétek, úgy jobb lesz).

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!