Glutén- és tejmentes amerikai palacsinta

Glutén- és tejmentes amerikai palacsinta

Pancake. Ez a hivatalos neve, úgyhogy akár hívhatjuk így is, de mivel magyarul – szerintem tévesen – amerikai palacsinta néven terjedt el, így végül én is ezt a címet adtam a receptemnek. Végül is mindegy mindenek nevezzük, ha Dezsőnek hívnánk, akkor is ugyanolyan finom lenne. Hívjuk tehát ahogy nekünk tetszik.



Hozzávalók:

300 g gluténmentes liszt (én most Miklós’ Universal Mixet használtam)
200 ml növényi alapú főzőkrém
100 ml víz
4 tojás
2 ek olaj
40-70 g cukor (én most 70-et tettem, mert édesre vágytam)
6 g sütőpor 
1 csipet só
citromhéj 
vanília

Keverjük össze az összes hozzávalót jó alaposan. Elvileg illik hagyni állni, de én soha nem szoktam. Helyette kikentem olajjal egy egészen apró – kb. 10 cm átmérőjű – kis serpenyőt. Jól felforrósítottam, majd szépen, egyenként kisütöttem az összes apró palacsintát. De nyilván ugyanezt megtehetitek egy nagy serpenyőben is, akkor több palacsinta sülhet egymás mellett, egyszerre.

Persze minden egyes palacsinta előtt újra olajozni kell a serpenyőt, és fél úton meg is kell fordítani a palacsintákat sülés közben. Nem árt figyelni is rá közben, különben úgy jártok, ahogy én. Igen, néhányat konkrétan leégettem. Van ez így, na… 

Ha tetszett a recept, gyere és kövesd a facebookon is! Katt IDE!





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .