Gluténmentes babapiskóta

Gluténmentes babapiskóta

Persze ez is kapható készen: aranyáron. Elkészíteni viszont egyszerű, én a sima piskóta tésztámat használom hozzá annyi különbséggel, hogy magasabb hőfokon sütöm és sütőport is adok hozzá.

Hozzávalók (a fotókon látható mennyiséghez):

2 db M-es tojás
40 g cukor
60 g liszt
4 g sütőporÉn most fele-fele arányban használtam hozzá rizslisztet, illetve Schar Mix It lisztet, de szerintem ehhez kb. bármilyen gluténmentes liszt jó lehet. Legalábbis ezt feltételezem.

Először válasszuk ketté a tojásokat, mérjük ki a cukrot, a lisztet, és a sütőport (ez utóbbi kettőt össze is keverhetjük). Kezdjük el felverni a tojásfehérjét, amikor félig késznek minősítjük, akkor adjuk hozzá a cukrot és azzal verjük egészen keményre. Annyira, hogy akár fejjel lefelé is fordíthassuk a tálat úgy, hogy ne folyjon ki belőle. Persze ezt kizárólag a fejünk felett próbáljuk ki (ahogy már többször írtam: a tojásfehérje jót tesz a hajnak, úgyhogy nagy baj nem lehet akkor se, ha nem sikerül a mutatvány. Persze csak viccelek. Vagy mégsem?).

Ezen a pontot adjuk hozzá a sárgáját, és a lisztes-sütőport is. Keverjük el, de azért óvatosan, hogy ne verjük szét a habot. Maradjon szép feszes a kicsike. Ezt követően töltsük zacskóba és nyomjuk ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az én tepsim sütő méretű. Tartsuk a távolságot, kicsit szétterülnek majd. Nekem nem igazán lettek egyformák, de kicsire nem adunk, oda se neki, nem kiállításra készültek (hanem tiramisuba). Toljuk 180 fokos sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük készre. Érdemes hagyni kicsit kiszáradni, nem azonnal enni, hogy olyan legyen, amilyennek illik. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420