Gluténmentes babapiskóta

Gluténmentes babapiskóta

Persze ez is kapható készen: aranyáron. Elkészíteni viszont egyszerű, én a sima piskóta tésztámat használom hozzá annyi különbséggel, hogy magasabb hőfokon sütöm és sütőport is adok hozzá.

Hozzávalók (a fotókon látható mennyiséghez):

2 db M-es tojás
40 g cukor
60 g liszt
4 g sütőpor



Én most fele-fele arányban használtam hozzá rizslisztet, illetve Schar Mix It lisztet, de szerintem ehhez kb. bármilyen gluténmentes liszt jó lehet. Legalábbis ezt feltételezem.

Először válasszuk ketté a tojásokat, mérjük ki a cukrot, a lisztet, és a sütőport (ez utóbbi kettőt össze is keverhetjük). Kezdjük el felverni a tojásfehérjét, amikor félig késznek minősítjük, akkor adjuk hozzá a cukrot és azzal verjük egészen keményre. Annyira, hogy akár fejjel lefelé is fordíthassuk a tálat úgy, hogy ne folyjon ki belőle. Persze ezt kizárólag a fejünk felett próbáljuk ki (ahogy már többször írtam: a tojásfehérje jót tesz a hajnak, úgyhogy nagy baj nem lehet akkor se, ha nem sikerül a mutatvány. Persze csak viccelek. Vagy mégsem?).

Ezen a pontot adjuk hozzá a sárgáját, és a lisztes-sütőport is. Keverjük el, de azért óvatosan, hogy ne verjük szét a habot. Maradjon szép feszes a kicsike. Ezt követően töltsük zacskóba és nyomjuk ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az én tepsim sütő méretű. Tartsuk a távolságot, kicsit szétterülnek majd. Nekem nem igazán lettek egyformák, de kicsire nem adunk, oda se neki, nem kiállításra készültek (hanem tiramisuba). Toljuk 180 fokos sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük készre. Érdemes hagyni kicsit kiszáradni, nem azonnal enni, hogy olyan legyen, amilyennek illik. 





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..