Fűszeres juhtúróval töltött csirkemell

Fűszeres juhtúróval töltött csirkemell

Egyáltalán nem bonyolult, nem esik szét, nem nehezen elkészíthető, viszont mutatós és nagyon finom. Sőt, még bő olaj sem kell hozzá.

Hozzávalók:
csirkemell filé (lehet pulyka is)
juhtúró
fűszerek

Először is ki kell kissé klopfolni a szeletekre vágott húst. Én két zacskó közé szoktam tenni őket és utána „esek neki”, így nem fröcsköl szanaszét és nem is ragad le; közben is zacskóstul forgatom. Mivel baromfihúsról beszélünk, ezért a nekiesés tényleg csak idézőjeles, nem szabad nagyon durvulni, engedelmeskedik anélkül is.

Ha szép vékony, akkor sózzuk be mindkét oldalát és készítsük el a juhtúrókrémet. Nem bonyolítjuk túl, egyszerűen belekeverjük a fűszereket. Ez lehet bári, amit szeretünk, bors, chili pehely, finomra vágott metélőhagyma, póréhagyma, zöldhagyma, kapor stb. nyomhatunk bele fokhagymát is. Só nem kell, hiszen ez a fajta túró már alapból sós.

A túrókrémet tegyük egy kissé szétkent kupacba a hús egyik felére, hajtsuk rá a másik felét és igazítsuk úgy, hogy mindenhol fedje be a tölteléket. Klopfolás után olyan állagot kap, hogy ragacsosabb lesz, mint előtte, így sokkal könnyebben tudjuk ezt kivitelezni, konkrétan egészen könnyedén.

Ha mindegyik szeletünket megtöltöttük, lehet panírozni. Én most először kukoricalisztbe, aztán villával felvert, kissé sós tojásba, majd burgonyapehelybe forgattam, de több variációt kipróbálhatunk, akár 36 félét is.

Ahogy írtam, nem bő olajban sütöttem ki, hanem egy tepsibe terítettem sütőpapírt, megkentem olvasztott kókuszolajjal – más zsiradéki is tökéletesen megfelel – majd erre helyeztem a húsokat, amiket végül egy kenőtollal is lekentem. (Vagy inkább összepacsmagoltam kókuszolajjal, ez közelebb áll a valósághoz.)

Forró sütőben, 180 fokon süssük pirosra és jól együk meg, vagy tálaljuk fel és közben fogadjuk büszkén a sok hűűűt, meg hááát, miközben dicsérnek minket.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420