Linzer házi lekvárral

Linzer házi lekvárral

 

Ez a gluténmentes linzertészta azért jó, mert nem csak roppant könnyű vele dolgozni, hanem mert nagyon jó állagú – ráadásul nagyon sokáig! – illetve roppant finom is. Nem véletlen tehát, hogy ugyanezt a tésztát használom előszeretettel a kedvenc mákos rudamhoz is: ITT

Hozzávalók:

28 dkg gluténmentes kenyérliszt (Schar B, Nutri Free Mix Per Pane, Miklós’ Universal biztosan jó hozzá, de szerintem más kenyérlisztekkel is jól működhet)
17 dkg rizsliszt
1 ek útifűmaghéj (vagy plusz 2 ek liszt)
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
8 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
vaníliarúd kikapart belseje
reszelt citromhéj

Most Alfamix-rizsliszt keverékéből készítettem el. A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dörzsöljük bele a kifejezetten hideg(!) vajat. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy a vaj ne olvadjon fel túlságosan a kezünktől vagy pedig használjunk hozzá gépet, pl. én aprítót szoktam – Jamie Oliver után szabadon (nála láttam ezt először).



Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd gyúrjuk össze a tésztát. Ha úgy érezzük, hogy a vajtól mégis túl lágy lett, akkor tegyük egy rövid időre a hűtőbe. Amikor jónak látjuk, nyújtsuk és szúrjuk ki valamilyen formával (nem feltétlenül kerekkel).

Ezúttal házi eper, szeder és narancslekvárral töltöttem meg, de isteni ribizli lekvárral is. Tipp: csináljunk a tészta egyik feléből linzert, a másikból mákos rudacskákat és máris két legyet ütünk egy csapásra.





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .