Karfiolrizs

Karfiolrizs

Ez a recept sokfelé felbukkant már, pont ideje volt nekem is kipróbálnom. Főleg azért, mert nekem a karfiol pizza is nagyon bejött, aminek tulajdonképpen éppen ugyanez az alapja. Kifejezetten ízlik ez is, akár önmagában, akár rizzsel keverve, ráadásul még fogyósabb és egészségesebb is, mint a sima rizs.

Hozzávalók:

karfiol
olaj



Az egész borzasztó gyors és egyszerű, főleg, ha van aprítógépünk. Mossuk meg a karfiolt, szedjük rózsáira, vagdaljuk is szét egy kicsit – vagy tépjük szanaszét, mint én, ami ráadásul nagyszerű stressz levezető is lehet – és dobáljuk az aprítóba. Berregtessük meg párszor a gépet, de azért trutyi állagúra ne bombázzuk szét, az nem szép. Legalábbis nekem nem jön be, de ha szeretnétek, akár úgy is lehet. Ha pedig nincs aprítónk, akkor jöhet a bonyolultabb út, azaz reszeljük le a karfiolt (de ebben az esetben ne tépkedjük rommá, úgy nehezebb).

Amikor elkészült, egy hőálló edénybe forrósítsunk egy kis olajat, majd mehet bele a karfiol némi sóval. Kevergessük, kavargassuk, bő 5 perc alatt már el is készül. Finom. Komolyan mondom, hogy kifejezetten finom, szerintem jobb, mint a rizs. Önmagában is lehet enni – ízesíteni petrezselyemmel, vagy akármi-bármivel – de lehet főtt/párolt rizzsel keverve fogyasztani is. Amúgy nekem ez utóbbi jött be a legjobban. Néhány kanál rizs, több kanál karfiolrizs, mondjuk úgy, hogy ez utóbbinak meg legyen az áhított kétharmados többsége.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!



 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..