Szárított paradicsomos szénhidrát csökkentett zsemle

Szárított paradicsomos szénhidrát csökkentett zsemle

Ha szénhidrátot csökkentünk és egy kicsit változatosabbá szeretnénk tenni a szokásos fogyós zsemléinket, akkor érdemes valamivel feldobni (és most nem feltétlenül a házikolbászra gondoltam, bár az sem megvetendő, sőt.) Ilyen a szárított paradicsom, amire valahogy mostanában nagyon rákattantam. Ilyen formában is.



Hozzávalók:

170 g Szafi reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
3 g só
20 g útifűmaghéj
250 ml langyos víz (vagy csak 200 ml és helyette + még 1 tojás, azaz összesen 2 db tojás)
20 g citromlé
30 g olaj
1 db M-es tojás (vagy +50ml víz)
3-6 db szárított paradicsom

Először keverjük össze a folyékony hozzávalókat és a sót, majd adjuk hozzá az összekevert lisztet és az útifűmaghéjat. Hagyjuk állni 5-10 percet, majd formázzunk belőle amit akarunk. Mivel zsemle receptet írtam és készítettem, ezért nem is bonyolítanám ezt túl: tehát például zsemlét. Én hatot gyúrtam belőle, de persze lehet többet vagy kevesebbet is, ne hagyjátok, hogy holmi weboldalak túlságosan befolyásoljanak titeket. Én amúgy kifejezetten laposakat gyártottam most, mert szeretem jól telepakolni őket mindenféle jóval, aztán pedig átharapni is szeretem az egészet.

 

Tegyük 200 fokos sütőbe – nem kell keleszteni, ez a liszt nem olyan családból származik – majd süssük kb. 40 percig, vagy ameddig úgy gondoljuk, hogy kész lesz. Ja, előtte bekenhetjük a kicsikéket olajjal is. Aztán pedig együk meg jól összeset (én speciel 3 nap alatt, mert ugyebár fogynék, fogyogatnék…)