Lágyan tekerhető gluténmentes palacsinta

Lágyan tekerhető gluténmentes palacsinta

Eddig is volt kedvenc, puha, lágyan tekerhető palacsinta receptem, de most már kettő van. Ez a másik és tényleg nagyon klassz palacsinta lett ebből is. Sőt, tán még jobb, mint a másikból, vagy mondjuk úgy, hogy fej fej mellett haladnak.

Hozzávalók:

150 g Nutri Free Mix per Panne gluténmentes liszt
250 ml tej

300 ml szénsavas víz (vagy sima víz, plusz egy csipet sütőpor vagy szódabikarbóna)
2 tojás
10 g útifűmaghéj (el is hagyható (akkor helyette +2 ek liszt) de rugalmasabb lesz a tészta és könnyebben kezelhető)
1 csipet só
1 ek olaj
1 ek cukor (el is hagyható)



Ebből a mennyiségből nekem 9 palacsinta lett, de mivel én a legnagyobb teflon serpenyőmben sütöm, ezért ezek a palacsinták átlag feletti méretűek. Normál sütőben biztos, hogy több lesz belőle, 10-12 körül, persze vastagságfüggő is.

Az elkészítés egyszerű: keverjünk össze mindent, hagyjuk legalább negyedóráig állni, aztán kiolajozott serpenyőben szépen süssük ki a palacsintákat szépen, egymás után. Persze mindegyik előtt olajozzunk és mindegyiket forgassuk meg. A hőfok pedig inkább nagyobb legyen, mint kicsi, mondjuk úgy, hogy  a közepes és a maximum között félúton. Írhatnám úgy is, hogy Földvár felé félúton, de mivel nem vagyok Bródy János (te jó ég, még alkohol mennyiség sem lehetne annyi, hogy Bródy Jánosra igyam magamat!) ezért nem írom.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!