Ez az eddig legfinomabb bejgli, amit az elmúlt 7 évben valaha sütöttem, pedig jó pár finomat készítettem már, ha hiszitek, ha nem. Ezúttal is fahéjas, mákos és diós töltelékekkel készítettem el, ahogy a család szereti.

Hozzávalók:

300 g Nutri Free Mix per Panne gluténmentes lisztkeverék
40 g útifűmaghéj (vagy +2 ek liszt)
40 g vaj
1 tojás sárgája
30 g cukor
12 g élesztő
220 ml tej
citromhéj
vanília



Úgy írtam, hogy az útifűmaghéj helyett lehet plusz lisztet adni, de én azt javasolnám, hogy maradjon az útifűmaghéj. Sokkal rugalmasabb és könnyebben kezelhető tésztát kapunk vele, amivel csaknem ugyanúgy lehet dolgozni, mint a búzással. Ha van rá mód, használjátok. Keverjük össze a száraz hozzávalókat a belemorzsolt élesztővel – nem kell futtatni – majd tegyük bele a hűtőből már korábban kivett, kissé megpuhult vajat és a langyosan meleg (de nem forró) tejet is. Állítsuk össze a tésztát, ha pedig elkészült, akkor osszuk annyi részre, amennyire szeretnénk. Én három kisebb bejglit tekertem belőle, tehát háromfelé szedtem.

A töltelékeket most nem írom le még egyszer, már megtettem egy korábbi, más lisztből készült receptemnél nézzetek rá arra is, abból is finom bejglit lehet készíteni.

Először kézzel téglalap alakot paskoltam a kezemmel a harmadolt tésztámból, majd rizs liszttel szórt felületen elkezdtem nyújtani. Egyik részére rákentem a tölteléket, behajtogattam a két oldalát, majd feltekertem (lásd a fotókat).

Ugyanígy tettem mind a hárommal, végül sütőpapírra helyeztem őket úgy, hogy a tekerés vége alulra kerüljön. Lekentem először tojássárgájával, majd hűvös helyre pakoltam, amíg rászáradt (erkélyen kb. fél óra volt). Behoztam, majd kentem rá tojásfehérjét és úgy egy óráig hagytam száradni és ment a 180 fokos sütőbe, amíg el nem készült.



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/11/bejgli-1-1024x635.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/11/bejgli-1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárubejgli,dio,fahéj,mákEz az eddig legfinomabb bejgli, amit az elmúlt 7 évben valaha sütöttem, pedig jó pár finomat készítettem már, ha hiszitek, ha nem. Ezúttal is fahéjas, mákos és diós töltelékekkel készítettem el, ahogy a család szereti. Hozzávalók: 300 g Nutri Free Mix per Panne gluténmentes lisztkeverék 40 g útifűmaghéj (vagy +2 ek liszt) 40...Gasztronómia, életmód és ami még belefér