Nagyon egyszerű recept, ami igazából Horváth Ilona módra készült, de mivel ő is nő volt, ezért biztos szeszélyes is. Ráadásul most én készítettem, az meg egészen biztos pont, hogy én szeszélyes vagyok. Persze én gluténmentes lisztet használtam hozzá, és némi útifűmaghéjat, de minden más maradt a régi. (Aki búzaliszttel süti, az 300 g-ot tegyen bele és nem kell útifű sem).


Hozzávalók a tésztához:

290 g liszt, ami esetemben most Glutenix Alfa Mix volt
10 g útifűmaghéj
15 dkg vaj
4 db tojás sárgája
1 dkg friss élesztő
1 dl tej

A “feltéthez”:

lekvár
4 db tojásfehérje
4 ek cukor

Ahogy írtam: nagyon egyszerű a recept: mindent keverjünk össze egy tálban, a vajat puha állapotban, a tejet langyosan, az élesztőt pedig belemorzsolva. Nyomkodjuk egy kiolajozott (vagy vajjal kikent) tepsibe és hagyjuk fél órát kelni. Ha kész, mehet a 180 fokos sütőbe.

Amikor majdnem kész, kezdjük el felverni a tojáshabot. Először félig, aztán kell hozzáadni a cukrot és így szépen, keményre. Ha elkészült a süti, vegyük ki, kenjük meg lekvárral, majd a tojáshabbal. Ahogy látszik, én megpróbáltam egy kevés vízzel kevert kakaóval díszíteni, úgy, mint az Eszterházy torát, de roppant módon elbénáztam… A teljes végeredményt inkább meg sem mutatom, krimi lett, a képzeltetekre bízom.

Miután ezzel is elkészültünk, alacsony hőfokra toljuk vissza a sütőbe (mondjuk 140 fokra) és süssük készre. 

http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/10/noiszeszely1-1024x589.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/10/noiszeszely1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárulekvár,tojáshab,vajNagyon egyszerű recept, ami igazából Horváth Ilona módra készült, de mivel ő is nő volt, ezért biztos szeszélyes is. Ráadásul most én készítettem, az meg egészen biztos pont, hogy én szeszélyes vagyok. Persze én gluténmentes lisztet használtam hozzá, és némi útifűmaghéjat, de minden más maradt a régi. (Aki búzaliszttel...Gasztronómia, életmód és ami még belefér