Nutellás angol muffin

Nutellás angol muffin

Ezt a muffin receptet a BBC gasztro oldalán találtam, bár minimálisan módosítottam rajta. Pl. az eredeti cukormennyiség szerintem őrült sok, a liszt pedig nálam gluténmentes. Ja, és én tettem plusz hozzá vaníliát, meg citromhéjat is. Sőt, a közepébe nutellát is pöttyintettem. Ebből a mennyiségből nagyjából 12 normál méretű, vagy 24 minimuffin lesz.



Hozzávalók:

  • 2 M-es tojás
  • 125 ml olaj
  • 250 ml tej
  • 180 g cukor (az eredeti recept 250 g-ot ír)
  • 400 g liszt (én most Schar C süteménylisztet használtam)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só (az eredeti recept egy teáskanálnyit ír)
  • citromhéj (az eredeti receptben ez nem szerepel)
  • vanília (az eredeti receptben ez sem szerepel)
  • néhány evőkanál nutella (az eredeti receptben ehelyett 100 g csokicseppet vagy aszalt gyümölcsöt javasolnak)

Válasszuk szét a tojást, majd a fehérjét verjük fel félig. Adjuk hozzá a cukrot és azzal verjük keményre (az eredeti receptben amúgy az egész tojást verik fel 1 percig, de talán így könnyebb lesz kicsit a tésztája. Mármint úgy, ahogy én csináltam, nem úgy, ahogy az angolok.) Utána mehet bele az össze folyékony hozzávaló, a só, a vanília (ami nálam kikapart belső volt, de nyugodtan mehet helyette aroma, kivonat vagy vaníliás cukor is). Elkeverjük, aztán zutty bele a liszttel kevert sütőport. Keverjük ki az egészet. (Itt jegyzem meg, hogy én megint el voltam varázsolva tészta keverés közben, először simán kihagytam belőle a sütőport. Már elkezdtem a formákba adagolni, amikor rájöttem, úgyhogy szedhettem ki belőle az egészet, vissza a tálba, miközben persze vidám káromkodással múlattam az időt.)

Ha fém sütőformát használunk, béleljük ki papírral, ha szilikont, akkor ezt a lépést megspórolhatjuk. Én ez utóbbit használtam. Először egy keveset tettem a formák aljába a tésztából, majd ennek a közepébe ettem egy kis kupac nutellát. Ha ez is meg volt, betakartam a maradék tésztával. Ne rakjuk tele a formát, nőni fog, úgyhogy kb. háromnegyedig legyen miután végeztünk. Osztogassuk le, aztán toljuk 180 fokos sütőbe és süssük halvány barnára. (A sütő inkább alsó részére rakjuk. Nem kell teljesen alulra, de inkább alul legyen, mint középen, pláne ne felül.) Ha már kivettük és kihűlt, utána tovább díszíthetjük cukormázzal, csokival, vagy amiről úgy gondoljuk, hogy passzol hozzá.





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427