Sejtettem, hogy finom lesz, de hogy ennyire, azt én se hittem volna. Belül puha, kívül ropogós, sajtos, sós, hagymás panír, ami még az ünnepi asztalokon is bőven megállja a helyét. Nagyon sokszor fogok még ilyet csinálni, az egyszer biztos.
Hozzávalók:
4-6 szelet csirkemellfilé
1 db tojás
1 ek tejszín vagy tej (növényi is lehet)
5-10 dkg reszelt sajt
1 pici reszelt fej lila hagyma (lehet vörös is)
só, bors
liszt (esetemben: kukorica)
natúr kukoricapehely
A hozzávalókat – a csirkemellen, liszten és kukoricapelyhen kívül – keverjük jól össze egy tálban. A csirkemellet sózzuk, majd először lisztbe, aztán a tojásos keverékbe, végül a kézzel (vagy zacskóban) kissé összetört kukoricapehelybe forgassuk.
Tegyük olajjal kent sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 180 fokon készre a sütőben. Én van, hogy félúton megfordítom, de ez igazából nem is lényeges. A másik 36 féle panírt kipróbáltad már?
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!