Rumos-diós mikrós-bögrés – 4 perces süti

Rumos-diós mikrós-bögrés – 4 perces süti


Ez a süti azért jó, mert egyrészt finom, másrészt 4 perc alatt kész. 1 perc alatt összeállítjuk, 3 percig mikrózzuk és már ehetjük is. Na jó, kicsit hűteni sem árt, úgyhogy legyünk nagyvonalúak és számoljunk hozzá még 1 percet!

Hozzávalók egy csészényi mennyiséghez:

3 ek darált dió
2 ek liszt (lehet akár rizs vagy kukorica liszt is)
1-2 ek cukor
1 tojás
1 ek lekvár
3 ek tej (lehet laktózmentes is)
2 ek olvasztott vaj (vagy olaj, esetleg margarin)
1-2 tk rum
0,5-1 kk sütőpor
vanília



Keverjük össze egy tálban száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig verjük fel a tojást egy kissé villával, és adjuk hozzá a többi folyékony hozzávalót. Dolgozzuk össze a két tál tartalmát. Ha nem kézi erőt használunk, hanem gépit, akkor mehet minden egyszerre, a gép majd csodásan eloszlat úgyis mindent, ahogy kell.

Kenjünk ki egy bögrét vajjal, margarinnal vagy olajjal, kanalazzuk bele a tésztát, majd állítsuk a mikrosütőt 800 W-ra (ezzel kapcsolatban olvasd még el alul a megjegyzés részt is!!). Ezen a ponton még nem túl bizalomgerjesztő a látvány, de nyugalom, jó lesz ez a végére!

3 perc alatt már el is készül a mikrós süteményünk, amit tálalhatunk lekvárral, gyümölccsel, vagy akár fagylalttal is. Tökéletes gyors nasi egy nehéz nap után, vagy ha nincs kedvünk sokat vacakolni és pont elég egy kis adag finomság a boldogságunkhoz. (Vagy, ha koleszesek vagyunk, esetleg a telken kapálunk, ahol csak mikró van, de sütő nincs stb.)



Megjegyzések a recepthez: 

Ez egy mikrós sütemény, kezeljük is így. Nem, nem lesz olyan, mint mondjuk egy  marcipántorta, amit ráadásul házi marcipánból készítünk, de lássuk be, az nem is készül el 4 perc alatt… 😉 Ez a süti pont olyan, amire ki vannak találva a mikrós sütemények úgy általában: hogy dobjunk össze egy pont elég jó süteményt őrült gyorsan.

És még valami: a mikrosütők nagyon különbözőek! Elképzelhető, hogy kicsivel több vagy kicsivel kevesebb hőfok/idő kell a megfelelő eredményhez! Ezt tényleg ki kell tapasztalni és a sajátunkhoz lőni be a kellő paramétereket. Nekem 3 perc kellett hozzá, 800W-on, de ha kell, akkor módosítsunk rajta.

A mikrosütőktől idegenkedőknek jelezném, hogy sima, egyszerű, hagyományos sütőben is el lehet készíteni, csak ez esetben figyeljünk, hogy hőálló edénybe tegyük a tésztát és arra készüljünk, hogy 3 percnél hosszabb idegi kell süti a kívánt eredményhez.





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5464