Ez a süti azért jó, mert egyrészt finom, másrészt 4 perc alatt kész. 1 perc alatt összeállítjuk, 3 percig mikrózzuk és már ehetjük is. Na jó, kicsit hűteni sem árt, úgyhogy legyünk nagyvonalúak és számoljunk hozzá még 1 percet!

Hozzávalók egy csészényi mennyiséghez:

3 ek darált dió
2 ek liszt (lehet akár rizs vagy kukorica liszt is)
1-2 ek cukor
1 tojás
1 ek lekvár
3 ek tej (lehet laktózmentes is)
2 ek olvasztott vaj (vagy olaj, esetleg margarin)
1-2 tk rum
0,5-1 kk sütőpor
vanília

Keverjük össze egy tálban száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig verjük fel a tojást egy kissé villával, és adjuk hozzá a többi folyékony hozzávalót. Dolgozzuk össze a két tál tartalmát. Ha nem kézi erőt használunk, hanem gépit, akkor mehet minden egyszerre, a gép majd csodásan eloszlat úgyis mindent, ahogy kell.

Kenjünk ki egy bögrét vajjal, margarinnal vagy olajjal, kanalazzuk bele a tésztát, majd állítsuk a mikrosütőt 800 W-ra. Ezen a ponton még nem túl bizalomgerjesztő a látvány, de nyugalom, jó lesz ez a végére!

3 perc alatt már el is készül a mikrós süteményünk, amit tálalhatunk lekvárral, gyümölccsel, vagy akár fagylalttal is. Tökéletes gyors nasi egy nehéz nap után, vagy ha nincs kedvünk sokat vacakolni és pont elég egy kis adag finomság a boldogságunkhoz.

A mikrosütőktől idegenkedőknek jelezném, hogy sima, egyszerű, hagyományos sütőben is el lehet készíteni, csak ez esetben figyeljünk, hogy hőálló edénybe tegyük a tésztát és arra készüljünk, hogy 3 percnél hosszabb idegi kell süti a kívánt eredményhez.

Köszönöm, hogy elolvastad a receptemet és, ha már nálam jársz, kérlek, nézz körül a webáruházamban is és lájkold a facebook oldalamat, hogy értesülj a folyamatosan frissülő tartalomról.



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/11/bogres-1-1024x543.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/11/bogres-1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárubögrés,dio,lekvár,mikró,rumEz a süti azért jó, mert egyrészt finom, másrészt 4 perc alatt kész. 1 perc alatt összeállítjuk, 3 percig mikrózzuk és már ehetjük is. Na jó, kicsit hűteni sem árt, úgyhogy legyünk nagyvonalúak és számoljunk hozzá még 1 percet! Hozzávalók egy csészényi mennyiséghez: 3 ek darált dió 2 ek liszt (lehet akár...Gasztronómia, életmód és ami még belefér